Birgitte Henriksen
Avdelingsleder/forskningssjef
(+47) 472 90 567
birgitte.henriksen@nibio.no
Sted
Ås - Bygg H7
Besøksadresse
Høgskoleveien 7, 1433 Ås
Forfattere
Heidi Udnes Aamot Silje Kvist Simonsen Magne Nordang Skårn Katherine Ann Gredvig Nielsen Birgitte Henriksen Guro BrodalSammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Forfattere
Trygve S. Aamlid Birgitte Henriksen John Ingar Øverland Jon Sæland Trond Gunnarstorp Erik Aaberg Harald Solberg Geir Kjølberg Knudsen Olav Langmyr Anne Friederike Borchert Victoria Stornes Moen Ove HetlandSammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
I denne rapporten drøftes matsikkerhet og forsyningsberedskap i en norsk sammenheng. Matsikker-heten i Norge er avhengig av kontinuerlig produksjon av mat, ivaretakelse av produksjonsgrunnlaget og velfungerende internasjonale markeder. Det har de senere år blitt stadig tydeligere at vi står overfor både nye og økte trusler mot verdens matsystemer, blant annet som følge av klimaendringer. Det kan utfordre beredskapen knyttet til matforsyningen i Norge. Rapporten presenterer forslag til tiltaksprioriteringer og strategier for forbedret matsikkerhet og forsyningsberedskap.
Forfattere
Trygve S. Aamlid Birgitte Henriksen Jon Ingar øverland Trond Gunnarstorp Jon Sæland Geir Kjølberg Knudsen Ove HetlandSammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Aksfusariose er en kornsjukdom som kan angripe alle kornarter. Sjukdommen forårsakes av sopparter innen slekta Fusarium. Ulike Fusarium-arter kan produsere en rekke forskjellige mykotoksiner (soppgifter). Grenseverdier for innhold av enkelte mykotoksiner i korn og kornprodukter til mat og fôr er fastsatt av Mattilsynet (i henhold til EU’s regelverk). Denne dyrkningsveiledningen gir, på bakgrunn av dagens kunnskap, råd om hvordan en kan redusere risikoen for utvikling av mykotoksiner i korn
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag