Hopp til hovedinnholdet

NIBIO får ny administrerende direktør fra nyttår

ivar

Ivar Horneland Kristensen er ansatt som ny administrerende direktør i NIBIO fra 1. januar 2024. Foto: Kilian Munch

Styret har besluttet å tilsette Ivar Horneland Kristensen (55) som ny administrerende direktør i NIBIO fra 1. januar 2024. Kristensen overtar etter Nils Vagstad, som går av etter endt åremål.

Ivar Horneland Kristensen har en god og variert bakgrunn. Han er opprinnelig fra Haugesund. I dag jobber han som strategisk rådgiver i Skift - et næringslivsdrevet klimainitiativ.

Kristensen har tidligere vært administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Virke og generalsekretær i Tekna. Han har også vært CEO for Nordic Innovation - en del av Nordisk Ministerråd.

Kristensen er medlem i porteføljestyret for Industri og tjenestenæringer i Forskningsrådet. Han har også åtte år bak seg som medlem av rådet i SINTEF.

 

Bærekraftig omstilling er avgjørende

– Bærekraftig omstilling av hele samfunnet er avgjørende for vår framtid, sier Ivar Horneland Kristensen.

– Dette forutsetter både kunnskap om og utvikling av nye, bærekraftige verdikjeder. NIBIO er en fantastisk organisasjon som er godt posisjonert med mye kunnskap og kompetanse som trengs i dette arbeidet.

– Jeg er svært glad for å få lov til å bli en del av dette flotte laget og jeg har stor tror på at vi sammen skal levere på NIBIOs samfunnsoppdrag. Sommerens nyheter med flom, tørke på tre kontinent og Norges tilslutning til Naturavtalen i desember i fjor, er eksempler på at NIBIO trengs mer enn noen gang, sier Kristensen.

 

Begynner i jobben ved årsskiftet

– Jeg gleder meg til å starte i jobben. Jeg ser frem til å bli kjent med hele organisasjonen og ønsker så raskt som mulig å få besøke alle enhetene i NIBIO. Jeg er glad i mennesker og som leder er jeg opptatt av tillitsbasert ledelse.

– Det er den innsikten NIBIO besitter som gjør at organisasjonen leverer på samfunnsoppdraget. Jeg ser frem til å få enda større innsikt i det NIBIO holder på med, men mest av alt gleder jeg meg til å bli kjent med alle de dyktige medarbeiderne.

 

Styreleder er godt fornøyd

– Dette har vært en god og grundig prosess, sier styreleder Arne Rørå. Mange kandidater har vært vurdert underveis og vi er godt fornøyde med at Kristensen har takket ja til stillingen.

– Vi trenger en leder som både har respekt for fortiden, og som kan bidra til å løfte NIBIO videre. Men ikke minst, vi har lett etter en som ser kvalitetene og kompetansen i NIBIO og som bygger videre på det – rett og slett en god lagbygger, sier Rørå.

Tekst frå www.nibio.no kan brukast med tilvising til opphavskjelda. Bilete på www.nibio.no kan ikkje brukast utan samtykke frå kommunikasjonseininga. NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettstader som det er lenka til.