Pia Heltoft Thomsen
Forsker
Biografi
Jeg er forsker innen potet og grønnsaker. Jeg arbeider innenfor fagområdene lagring, postharvest, produktkvalitet, plantefysiologi og plantepatologi.
Utdanning:
2010-2016: PhD. Norwegian University of Life Science
2008-2010: Cand. Agro, Københavns Universitet
2004-2007: Bachelor i naturressourcer, Københavns Universitet
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Divisjon for matproduksjon og samfunn
Mer Norsk Løk: Nye norske løkprodukter og optimalisert dyrking og lagring av løk i et endret klima
Divisjon for matproduksjon og samfunn
More norwegian onion
This project will focus on development of new onion products for the Norwegian market. Good product quality and reduced waste from storage and packaging will be ensured through optimization of factors that affect quality out of store and after packaging.
Divisjon for matproduksjon og samfunn
ANTIGRO
Storage conditions for processing potatoes and reducing acrylamide levels during storage are the focus areas in this project.
Divisjon for matproduksjon og samfunn
ANTIGRO – Nye strategier for spirefri langtidslagring av friteringspoteter
Potetindustribedriftene Findus Norge, Maarud, Hoff og Orkla/Kims har i dag tilnærmet helårsproduksjon av friterte potetprodukter (chips/pommes frites) med basis i norske poteter. Friteringspoteter kan av kvalitetshensyn (farge, akrylamid) ikke lagres kaldt. Ved helårs produksjon, både i Norge og andre land, er det derfor helt nødvendig å bruke midler som hindrer potetene i å spire på lager på etterjulsvinteren.