![](/om-nibio/forskning-nytter/divisjon-for-matproduksjon-og-samfunn/_/image/692aaf58-8db9-4427-afed-deac1e5d744b:f6cc151549117cf5ddc51a03222736b394fee8cf/max-400/Audun_Kors%C3%A6th.jpg?quality=60)
Divisjon for matproduksjon og samfunn
Forskning nytter er en samling utvalgte smakebiter av det store mangfoldet av faglige aktiviteter i NIBIO. Dette er aktiviteter og resultater som hver på sin måte bidrar til viktig kunnskap i næring og forvaltning, og i samfunnet - både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi håper disse smakebitene fra Divisjon for matproduksjon og samfunn gir inspirasjon til å søke mer kunnskap – både om det som her presenteres og de mange andre spennende resultatene fra NIBIOs aktiviteter.
![ef-20150817-084125_cropped](/om-nibio/forskning-nytter/divisjon-for-matproduksjon-og-samfunn/_/image/4617ffaf-e739-40e2-9e4d-dd26c920f0aa:e9e7b4c10b7abc30efdc04d6b6c45f214d8a09c0/max-1280/ef-20150817-084125_cropped.jpg?quality=60)
Divisjonen er landets ledende og største forskningsmiljø på primærleddet i norsk landbasert matproduksjon og bygger på naturvitenskapelige så vel som samfunnsvitenskapelige disipliner. Her utvikles kunnskap om innsatsfaktorer, driftsmåter, miljøvirkninger og utbytte i plante- og husdyrproduksjonene for forvaltning, næringsliv og samfunn. I tillegg kommer FoU i skjæringspunktet mellom grønn og blå sektor, som er et vekstområde i divisjonen.