Ingunn M. Vågen
Forsker
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Divisjon for matproduksjon og samfunn
Kålrot med stabil indre kvalitet
Kålrot er en sentral grønnsak i den norske matkulturen til hverdags og fest. Kålrotdyrking er velegnet for relativt kjølige norske vekstforhold, men dette er blitt mer utfordrende i et varmere klima. I de siste årene har det vært oftere varme- og tørkeperioder om sommeren, med et økende problem med blant annet harde og trevlede kålrøtter. Dette har ført til forbrukerklager på dårlig spisekvalitet for Norsk kålrot, og er en utfordring for salg og konsum av norske kålrøtter.
Divisjon for matproduksjon og samfunn
ECONUTRI
Innovative concepts and technologies for ECOlogically sustainable NUTRIent management in agriculture aiming to prevent, mitigate and eliminate pollution in soils, water and air