Avdelingens ansvarsområde inkluderer bærekraftig konvensjonell og økologisk produksjon av grønnsaker (herunder aquaponics), urter, poteter, frukt, bær, samt planteproduksjon i regulert klima/veksthus, med fokus på avling og kvalitet tilpasset markedets behov.
Konkret vil dette omfatte agronomisk forskning og utvikling innen følgende temaer og samspillet mellom disse:
Arter og sorter
Jordarbeiding, jordpakking og jordstruktur
Etablering, planteutvikling og plantekvalitet
Næringsforsyning og gjødslingsstrategier, kvalitetssikring av gjødslingsnormer og anbefalinger (Gjødslingshåndbok)
Høstestrategier og –teknikk
Produktkvalitet
Vekstfysiologi
Lagringsegenskaper
'Jens Pedersen' regnes for å være vår eldste norske eplesort. Sorten har vært mye dyrket på Østlandet, og særlig i Lier fantes den i alle eldre frukthaver. Eplet er ikke så stort, men det ble regnet både som et godt spiseeple og godt til matlaging. Det er en nøysom sort og den er sterk mot sykdommer. Eplene er best i november, men de holder seg til over jul. Foto: Åsmund Asdal.
KONTAKTPERSON
Inger Martinussen
Avdelingsleder/forskningssjef
-
Divisjon for matproduksjon og samfunn