![](/om-nibio/vare-fagdivisjoner/divisjon-for-matproduksjon-og-samfunn/biomarin-verdiskapning/_/image/2303659d-4564-42c7-9276-320c0e5450f6:503e7049101d6aeac5cafcb47254ac5e832ca595/max-400/Johan%20Johansen.jpg?quality=60)
Biomarin verdiskapning
Akvakultur er den raskest voksende matsektoren globalt, og vi bidrar med overføring av teknologi og kunnskap fra grønn til blå sektor med fokus på bioøkonomi: bærekraftig produksjon og verdiskaping av fornybare marine ressurser, inkludert biprodukter og avfallstrømmer.
Avdelingens kompetanseområder omfatter følgende temaer:
Tang og tare
- Sortutvikling og setteplanteproduksjon
- Dyrkingsprotokoller og vekstforsøk
- Høsting, prosessering og bioraffinering
- Produkt og markedsutvikling
- Biostimulanter
Verdiskaping av marine biprodukter og restråstoff
- Marine oljer
- Fôrråvarer
- Gjødsel og jordforbedring
- Bioenergi
Muliggjørende teknologier
- Kostnadseffektive rense- og avvanningssystemer
- Stabilisering, hygienisering og konservering
- Fôrteknologier
Marine verdikjeder
- Smarte, disruptive verdikjeder for optimal ressursutnyttelse
- Ilandføring av alt fiskeråstoff
- Bærekraft og livsløpsanalyser
Marine økosystemer
- Verneområder og økosystemtjenester
- Effekt av klimaforandringer på fiskeri og havbruk
- Økosystembasert kystsoneforvaltning
- Lokalitets- og egnethetsvurdering