NIBIO Svanhovd konferansesenter

Vårt konferansesenter er et unikt møtested for kurs, konferanser og overnatting. På Svanhovd kan besøkende også oppleve vår botaniske hage og besøkssenter Øvre Pasvik nasjonalpark. For booking: +47 46 41 36 00, epost svanhovd@nibio.no.

NIBIO Svanhovd konferansesenter ligger i naturskjønne og rolige omgivelser midt i Pasvikdalen, i Finnmark. En uformell og  god atmosfære skaper et inspirerende møtested for kurs og konferanser, og et behagelig overnattingssted for besøkende.

 

Besøkssenter med nye skilt 2017
NIBIO Svanhovd konferansesenter. Foto: NIBIO.

 

NIBIO Svanhovd konferansesenter ligger fire idylliske mil sør for Kirkenes. SAS og Norwegian har direkteflygninger (2 timer) fra Oslo lufthavn Gardermoen. 

Det er muligheter for kollektiv transport fra Kirkenes lufthavn via Kirkenes sentrum og til Svanvik. Rutetider finnes på www.snelandia.no

For å komme seg rundt lokalt på Svanvik har Svanhovd konferansesenter 2 elsykler til utleie. Vi har 3 ladepunkt for el-biler.

Vi kan tilby overnatting i vakre omgivelser til 50 personer (enkelt og dobbeltrom). 

Overnatting

Alle rommene har eget bad. Gjestene står fritt til å bruke Svanhovds peisestue, TV-stue, badstu og vaskerom.  

Møtelokaler

Konferansesenteret kan by på  ulike lokaler for møter, kurs og konferanser:

  • Auditoriet med plass til 80 personer, har moderne og tradisjonelt utstyr for presentasjoner i tillegg til anlegg for simultantolking.
  • Møterom med plass til 10 og 30 personer og grupperom. Møterommene har panoramautsikt til Svanhovds naturskjønne omgivelser.

Servering

Lokal, kortreist mat brukes i stor utstrekning, som for eksempel sik, abbor, gjedde, reinkjøtt og viltkjøtt. Maten tilberedes på enkel, men velsmakende måte etter norske tradisjonsrike oppskrifter.  Alle måltider serveres fra en rikholdig buffet, hvor det blant annet er mulig å få en smak av lokale spesialiteter. Svanhovd har i tillegg et eget gjestekjøkken, som gir mulighet for selvhusholdning.

Besøkssenter for Øvre Pasvik nasjonalpark 

Besøkssenteret har utstillinger som presenterer Pasvikdalens spesielle natur, kultur og historie, hvor en kan lære mer om urskogen i nasjonalparken og de mest karakteristiske fugle- og dyreartene som lever her. Pasvikdalen grenser til Finland i vest og Russland i øst, og har Norges tetteste brunbjørnbestand.

Brunbjørn har derfor fått en sentral plass i utstillingene, og med interaktive løsninger byr senteret på spennende og lærerike opplevelser for besøkende.

Besøkssenteret tilbyr også informasjon om turer, transport og overnatting i tilknytning til verneområdene, samt råd og tips om friluftsliv i kommunen. 

Svanhovd botaniske hage

Svanhovd botaniske hage, er en av tre offentlige botaniske hager som ligger nord for Polarsirkelen. I hagen demonstreres mangfoldet av trær, busker, roser, stauder, nyttevekster og sommerblomster som kan vokse i et kontinentalt subarktisk klima. Her kan besøkende utvide sine kunnskaper om flora og hagebruk, eller bare rusle rundt og nyre synet av hundrevis av planter i blomst. Vi har også en grønnsakshage i tilknytning til botanisk hage.

Kontaktinformasjon

NIBIO Svanhovd
N-9925 Svanvik

Tlf: +47 46 41 36 00
E-post: svanhovd@nibio.no

Åpningstider for utstillinger

Sommer: medio juni-medio august:
Mandag-fredag: 09-20
Lørdag-søndag: 10-18

Vinter: medio august-medio juni
Mandag-fredag: 09-15
Helg: Etter avtale.