Hopp til hovedinnholdet

Kilden – innsynsløsning fra NIBIO

kilden_web.jpg

http://kilden.nibio.no

Allerede etter en dag kan det nye instituttet lansere en ny kartløsning. Innsynsløsningen Kilden har fått helt ny design, og er tilpasset bruk på nettbrett.

- Jeg er stolt over at NIBIO kan lansere en ny og moderne kartløsning, sier adm. direktør Alvhild Hedstein. I tillegg til fagområdene arealinformasjon, landskap og reindrift, er det et eget fagområde for jordsmonn. I løpet av året vil også Skogportalen bli en del av Kilden, i tillegg ligger det til rette for at andre karttema fra instituttet kan presenteres i løsningen.

Hva er nytt?

- Vi har utnyttet muligheter som ny teknologi gir, forteller prosjektleder Tove Vaaje-Kolstad. Blant annet er det nå raskt og enkelt å legge til nye kartlag i løsningen. Design og brukergrensesnittet er endret, og både søk og annen funksjonalitet ligner mer på det brukerne er vant til fra andre moderne kartløsninger. Kilden fungerer nå dessuten på nettbrett og i oppdatert versjon av de aller fleste nettlesere. Målet er at Kilden på sikt skal fungere godt på alle mobile enheter, også mobiltelefon.

I den nye versjonen av Kilden er det plass til flere kartlag enn tidligere, noe det var stort behov for. Kartlagene er fordelt på fire fagområder, og det vil komme flere fagområder etter hvert, blant annet en Skogportal, fortsetter Vaaje-Kolstad.

Vi har hatt en betaversjon ute siden desember. Siden da har løsningen hatt over 1000 besøk i måneden. Nå som resten av funksjonaliteten er på plass, gleder vi oss over å lansere en endelig versjon, og håper alle brukere setter pris på de nye mulighetene Kilden gir, avslutter Vaaje-Kolstad.

Teknisk løsning

NIBIO, ved seksjon Geomatikk, har utviklet kartklienten selv, basert på en løsning fra det sveitsiske kartverket. Kartklienten er basert på Open Source-biblioteker og programvare.

Kilden

Kilden er instituttets kartløsning, hvor alle våre kartdata er samlet. I tillegg er det valgt å vise kartlag fra andre parter i Norge digitalt i sann tid. Ved å ha eksterne kartlag tilgjengelig i Kilden kan brukeren selv skru av og på kartlag for å kombinere og sammenstille ønsket informasjon i kartet.

Kilden er åpen for alle. Målgruppene er offentlig forvaltning, næringsdrivende i jord- og skogbruk og allmennheten.

Klikk her for å komme til Kilden

Tekst frå www.nibio.no kan brukast med tilvising til opphavskjelda. Bilete på www.nibio.no kan ikkje brukast utan samtykke frå kommunikasjonseininga. NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettstader som det er lenka til.