Raude fra Skjåk

RaudefraSkjaak_Erling-Fløistad

Foto: Erling Fløistad

Denne sorten kommer fra det samme søskenparet i Skjåk som ga oss de svart/blå Skjåkpotetene for ca 40 år siden.

 

Knollene er lang-ovale med svært jevn overflate, noe som er sjeldent hos sorter som er 100 år gamle eller mer. Skallfargen er lys rød med hvite striper eller hvite felt. Sorten ble holdt for å være en god matpotet og den ga gode avlinger. Det ble spesielt sagt at den var god å varme opp, dvs. at smak og spisekvalitet holdt seg godt også om potene ble kalde og deretter oppvarmet til et kveldsmåltid eller til neste dag.

Raude_Skjaak_avling_Per-Bjarte-Gjeldnes.jpg
Avling av tre miniknoller av sorten Raude fra Skjåk dyrket i Surnadal sommeren 2013. Foto: Per Bjarte Gjeldnes