Hopp til hovedinnholdet

Alice

Alice1_FotoFinnMåge

Fruktkjøttet på Alice epler er hvitt og fint, syrlig og saftig og eplet har en behagelig aroma. Foto: Finn Måge

'Alice' er en svensk sort, og var den første sorten som kom fra foredlingsstasjonen Balsgård. Sorten 'Ingrid Marie' er foreldresort. 'Alice' ble introdusert i 1962. Sorten har fått navnet for å hedre Balsgårds donatorer Knut og Alice Wallenberg.

Treet er svakt til middels kraftigvoksende. Det begynner å bære tidlig og voksne trær bærer rikt. Frukten er middels stor og rund med svak antydning til kanter. Grunnfargen er lys gul og eplet kan få vakker, varmrød på solsiden. Skallet er skinnende og noe fettet. Fruktkjøttet er hvitt og fint, syrlig og saftig og eplet har en behagelig aroma. Sorten kan angripes av skurv,  mjøldogg og gul monilia.

Eplet høstes spisemodent i begynnelsen av september og det kan holde seg på kjølelager i 2 - 3 uker.